Palvelut ja tuotteet


Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Hevosalan palveluita
aikuisten yksilöohjaus ratsastuksen alkeisiin sekä hevosten käsittelyyn 
muutama tallipaikka maalaistallilla

Tapahtumapalvelut 
Keskiaikaa olen harrastanut yli kymmenen vuotta elävöittämistarkoituksessa keskiaikamarkkinanäytelmissä sekä Kroopin kilta ry:n mukana yritys- ja yksityistilaisuuksissa kontakti-improvisaatioteatteria tehden.

Tapahtumien elävöitys keskiaikaisella tai vähän uudempien aikakausien elämänmenolla tai käsitöitä tekemällä yksin tai isommalla porukalla sekä tapahtumien suunnittelu.


Villakurssit

Värttinäkehräyksen alkeet 3 h
Tutustut raakavillan ominaisuuksiin ja erilaisiin villalaatuihin. Opit karstaamaan ja kehräämään lankaa värttinällä. Saat ohjeet kehrätyn langan jatkokäsittelyyn. Kurssille voi tulla, vaikka värttinä olisi tuttu vain satukirjasta. Värttinän saat lainaksi ja voit ostaa omaksi.

Kaikenkarvaista värttinäkehräystä 5 h
Opi karstaamaan ja kehräämään villaa ja yhdistämään siihen muita kuituja; koirankarvaa, mohairia ja alpakkaa. Kehräät ylä- ja alapainoisilla värttinöillä. Harjoittelet kehrätyn langan kertaamista ja saat ohjeet sen jatkokäsittelyyn. Kurssi sopii värttinäkehräämistä jo kokeilleille tai ainakin sivusta seuranneille. Värttinän saat lainaksi ja voit ostaa omaksi.

Kurssilla on kaikenlaisia karvoja malliksi. Jos sinulla on omia koirankarvoja, voit ottaa ne mukaan. Oman koirasi karvojen tulee olla vähintään 3 cm pitkiä ja harjaamalla irrotettuja.

Rukkiklinikka ja rukkikehräyskurssit
Voit tuoda kurssille oman rukkisi. Tarkistetaan, että kaikki osat ovat tallella. Pienet huollot ja viritykset onnistuvat myös. Lainarukilla opit rukkikehräämisen periaatteet ja saat oman lankasi tietysti itsellesi.

Lampaasta lapaseksi -päivä
Porukalla päivä downshiftaten eli hitaasti nauttien käsityön tekemisestä. Rapsutellaan lampaita, tutustutaan villoihin, karstataan, kehrätään, huovutetaan, neulotaan tai kinnasneulataan itse kehrätystä langasta ilman kiirettä.

Tappikangaspuilla kudonta 4 h
Opettele ihan uusi tekniikka, jolla on hauskaa ja helppoa kutoa raakavillasta ihanan paksuja kudonnaisia pulkkaan, istuinalusiksi tai muuhun käyttöön kylmyyttä vastaan.
Aikaisempaa kudontakokemusta et tarvitse.

Hauskaa huovutusta tasona ja rullaten 3 h
Huovuta istuinalusta, vaunupeitto tai kaulahuivi. Kokonaan karstarullasta tai karstavillan ja raakavillan sekoituksesta tai muita kuituja sekoitellen tasona märkähuovutettava työ.

Huovutetut kintaat tai rannekkeet 4 h
Huovuta yksilölliset kintaat tai rannekkeet itselle tai lahjaksi. Menetelmä on muotoon märkähuovutus.


Muinaistekniikkakursseja:

Neulakinnastekniikka 3 h
Neulakinnastekniikka on vanha taito tehdä lapasia, sukkia ja muita asusteita. Kurssilla opit ns. suomalaisen tavan ommella.

Lautanauhakudonnan alkeet
Lautanauhatekniikka on tuhansia vuosia vanha tapa tehdä koriste- ja käyttönauhoja. Kurssilla opit kudonnan periaatteet ja aloitat helpon nauhan.


Yhteystiedot

rselinh@gmail.com